Peaaegu Sacher :D

 

Põhja tegemisel kasutasin oma parimat tordipõhja retsepti, millele lisasin 4 spl kakaod ja veidi enam vett kui 100 ml, panin 150 ml. Muna vahustasin ka kauem, ikka täitsa ilusaks vahuks peale vee lisamist.  :) 

Peale vahustamist segasin jahu ja kakaosegu sinna massi sisse. Kui ahjuplaadile valatud, tükeldasin šoksi ja pudistasin peale. Siis ahju 180 -200 kraadi ja enne kui 23 mintsa täis pole, ei vaata isegi ahju poole mitte :D Las küpseb. Viimasel ajal kontrollin nii, et kui näpuga katsudes tagasi vetrub siis on valma :) 

 

Nonii, jahtus ära, lõikasin kaheks. See vorm on mul 20×20 suuruses. Täitsa paras sellise  2,5 kg-se tegemiseks. 

 

Vahele vahustasin taimse vahukoore, lisasin kohupiimapastat 3% -list. Lisasin marju – igasuguseid kodupõõsast saadud hapusid mammusid. Sulatasin šoksi, seda panin lisaks vahele.  Kõige peale sulatasin 300 gr. šokolaadinööpe, lasin veidi jahtuda. Asetasin koogi( tordi)  jahutusrestile, mis omakorda oli ühe kausi peal.  Lihtsalt valasin tolle iluduse üle. Üleliigne aga voolas alla kaussi. Selle võtsin sealt ära, sulatasin natsa vedelamaks ja kordasin protseduuri. Lasin külmikus hanguda. Kaunista, kuda soov on.  

Kui kook üleöö kapis saaks veel olla, oleks eriti hää. 

PS! torti immutada ei ole vaja, sest biskviit on ise nii pehme ja kreem  ning šokolaad annavad paraja doosi niiskust.