Vürtsikas taimetoitlase chow mein

Ja ma viskan ühe kiire ja kerge (umbes 4 kaalujälgija-punkti portsjon, kui lisad liha, siis natuke rohkem) wok-retsepti ka (seda, muide, saab teha edukalt ka tavapanniga, aga wokil on ju lahedam:)

–Vürtsikas taimetoitlase chow mein*

Vaja läheb:
munanuudleid, porrut, porgandit, üks-kaks paprikat, paar sibulat, küüslauku paar küünt, umbes 2cm jupp värsket ingverit, mungoa idusid, sojakastet, musta pipart, punast karripastat, ja kui on, siis ka erinevaid vürtsikaid maitsekastmeid vastavalt isule

Valmistamine:

Keeda munanuudleid vastavalt pakil olevatele juhistele (tavaliselt 3-5 minutit). Nõruta ja tõsta jahtuma.

Haki porru, porgand, sibul ja paprika suupärasteks kangideks. Peenesta ingver (võid proovida läbi pressi ajada, aga mina olen hakkinud või riivinud). Pane wok-pann tulele, lisa paar teelusikatäit kas maisi- või huvitava maitse saamiseks näiteks seesamiõli.

Kui õli kuum, viska pannile ingver. Kui tunned pannilt tõusvat aroomi, viska juurde ülejäänud juurikad valmimise järjekorras: kõigepealt porgand, mõne minuti pärast porru, sibul ja paprika. Vahepeal võid lisada hautamiseks natuke vett (või veini). Lisa segades punane karripasta, maitsekastmed, küüslauk ja soja. Kõige lõpuks viska pannile peotäis idusid ning keeruta veskist peale pipart.

Serveeri koos munanuudlite või spagettidega. PS! Roast saab rammusama versiooni, kui lisad ka kanafileed – sel juhul viska tükeldatud kana pannile peale porgandit, enne muid juurikaid.

*Chow mein on traditsiooniline hiina roog, mis tähendab vokitud nuudleid liha ja köögiviljadega.