Hapukoore šokolaadikook

Põhjad:

 • 1.5 dl kakaopulbrit
 • 2 dl suhkrut
 • 5 dl jahu
 • 2 tl soodat
 • 2,5 dl jogurtimajoneesi
 • 2,5 dl vett
 • 1 tl vanillisuhkrut

Vahele:

 • 300g hapukoort

Peale:

 • 3 sl kakaopulbrit
 • 1 dl suhkrut
 • 0,5 dl piima
 • 40g võid
 • 1 tl vanillisuhkrut

Kausis segada jahu, kakaopulber, sool, suhkur, sooda. Lisada majonees, vanillisuhkur ja vesi ning segada kõik läbi. Jagada taigen kaheks ja küpsetada kaks 24 cm diameetriga koogipõhja 25 minutit 175 kraadi juures, võib ka teha ahjuplaadil ühe suure, siis küpsetada u.30min 175 kraadi juures ning pärast lõigata see pooleks. Ühe kihi  peale määrida hapukoor ning tõsta teine kiht peale.

Glasuuri jaoks segada paksupõhjalises potis kakaopulber, või, piim ja suhkur. Lasta keema tõusta ning keeta 3 minutit, lasta jahtuda ka 3-5min, kuni see paksemaks läinud ning siis lisada vanillisuhkur ning katta selle massiga kook. Kook asetada mõneks tunniks külmkappi.

Lisaks võid kaunistada suhkrulilledega, maasikatega vms :)