Kohupiimakook vaarikatega

Põhi:

 • 1 pakk heledaid küpsiseid
 • 75 g võid

Kate:

 • 1 pakk (2 dl) vahukoort
 • 2 dl marjajogurtit (nt põldmarja-vaarika)
 • 400 g kohupiimapastat
 • 200 g värskeid või külmutatud vaarikaid
 • pool pakki heledaid küpsiseid
 • 1 dl suhkrut
 • 3 sl želatiini
 • 1 dl mahla

Kaunistuseks:

 • 1 pakk (2 dl) vahukoort
 • 1 tl vanillsuhrut

Purusta põhja jaoks küpsised köögikombainis. Sulata või ja sega küpsiseseguga. Kata 26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ning seejärel küpsise-võiseguga. Suru käega ühtlasemaks. Mõõda želatiin mahla sisse ja lase paisuda 5-10 minutit. Vahusta koor, lisa suhkur, jogurt ja kohupiimapasta ning mikserda läbi. Murenda ka küpsised kohupiimasegusse. Sulata želatiin väiksel kuumusel pidevalt segades ja jäta jahtuma 5 minutiks. Seejärel nirista želatiinilahus jahtunud kohupiimasegu hulka, samal ajal pidevalt vahustades. Lisa kiirelt ka vaarikad, sega läbi. Vala kate küpsisepõhjale (tee seda kiirelt, sest kohupiimamass hakkab marjade lisamisel kohe tarduma). Kata vorm pealt kilega, tõsta külmkappi ja lase tarduda 4 tundi kuni üle öö. Kaunista serveerimisel vanillsuhkruga maitsestatud vahukoorega.