Tort “Magus Aastalõpp”

Tulles vastu siis tahtjatele, püüan panna kirja oma tordi retsepti ja töö käigu, täpselt nii, nagu ma seda retseptidest omale mugandanud olen :)

Tordipõhi:

  • 4 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 1 dl keeva vett
  • 3 dl jahu
  • 1 tl küps.pulbrit
  • 50 gr. võid
  • vanilliessentsi  või vanillisuhkur 2 tl.
  • tumedat kakaod 4 spl.
  • punast toiduvärvi
  • noaotsaga soola

Töö käik: 

Munad vahustad suhkruga hästi pikalt, kuna siis saad kreemja massi. (umbes 7 -8 mintsa) Vahustad edasi, lisad sortsukeste kaupa keeva vee, muudkui mikserdad edasi. Jahu segad küpsetuspulbri, soola ja kakaoga. Kui keev vesi munavahule segatud, lisad tasapisi jahusegu Edasi tegutse vispliga, et munavaht ikka kohev jääks, sulata või, jahuta veidi ja lisa samuti taignale. Ahi ca 180 kraadi, ja küpsetusaeg 30 mintsa.  Resti panen ahju allossa, aga mitte kõige alumisele siinile. Kui teed esimest korda oma ahjus, siis soovitan piiluda, kuidas see tainas sinu ahjus käitub. Piilu ca 20 minuti peal. Kui tundub, et liiga pruun, siis võid panna peale fooliumi. MIna katsun näpuga, kui pealt pole liialt niiske ja tagasi põrkub nö, siis on paras aeg ahi välja lülitada ja ta sinna jätta veel 10-ks minutiks järelküpsema. Tegelikult  hästi lollikindel retsept , mul ei ole äpardusi veel juhtunud,  panen taimeri ja isegi vahepeal ei piilu ahju, sest kõik toimib ning tulemus jääb hästi super. Jahuta lõpuni ja alusta torditegemist :) Lõika kolmeks.

Sisu:

esimene kiht: šokolaadimass

  • taimne vahukoor või vahukoor 150 ml
  • 4 spl tuhksuhkrut
  • vanilli maitse järgi
  • 100 gr šokolaadinööpe

vahustad vahukoore (kasutan taimset) umbes 150 ml. ning siis sulatan veevannil šokolaadi. aeglaselt lisan sulatatud šokolaadile vahustatud vahukoore lusikakaupa ja segan. šokolaad ei või liiga tuline olla, küll aga piisavalt vedel segamiseks. Kui kõik segatud on su mass valmis.

Võta lahtikäiv vorm ja lao esimene biskviit sinna põhja.

Immuta esimene kiht soovitud vedeliku või siirupiga. Mina kasutan tumedat siirupit segatuna veega ja lisan törtsu rummi maitseks sisse. Möksi šokolaadimass esimesele kihile ja pane peale teine biskviidipõhi.

Vahusta vahukoor suhkruga maitse järgi ja lisa nii paks kiht, kui sulle meeldib.

ja pane peale marjad, samuti , mis meeldib. Ma eelistan hapukaid. Seekord panin marjade segu sisse.

lao peale viimane kiht ja immuta

Pane tort koos vormiga külmikusse

Võta külmast ja eemalda tordiring.

Selline näeb välja kui tort on külmkapis seisnud umbes 30 mintsa

Nüüd see viimane mass:

umbes 100 ml. vahukoort vahustad ära tuhksuhkruga , lisad köögi toorjuustu umbes kuni 100 gr, ma ei pane 1:1-le tegelikult, liiga paks jääb.

Enne aga kui selle massi kannad biskviidile pead tegema veel 1 etapi ära :) nimelt, kandma külgedele šokolaadi.

Võtad pika riba küpsetuspaberit või paksu kilet. Ma seekord kasutasin dekoorkile. Katad selle sulatusšokolaadiga. PS! See kile laius peaks olema niipalju tordist üle, et kui viimane kiht panna, siis saaks see šokolaadiservaga servatasa.  Koheselt keerad tordile ümber ning pistad külmikusse tunniks tahenema. Kui tahenenud, siis paned toorjuustusegu tordile ja ajad noaga laiali või kuidas meeldib, siis ma pritsisin kohe servad ka ära ja pistsin uuesti külmikusse 15 minutiks Hilisemal pildil on näha, miks peaks serva ka pritsima. Kaunistused püsivad paremini.

Link ka:

Dekoorkile kasutamise õpetus 

See esimene kiht, mis sai pandud tordile on super hea kreem tordi kaunistamiseks ka. Nii et kui teed, siis jäta seda veidi alles ka.

Ja sellisena läheb ta mul külma tagasi.

Külmast võetud, siis eemaldan dekoorkile.

Nüüd jääb vaid kaunistada. Tegin need eelnevalt valmis, kui kõik asjad küpsesid ja tahenesid jne. Sulatasin šokolaadi ja lihtsalt oma äranägemise järgi pritsisin pritskotiga neid kujundeid küpsetuspaberile. Lilled tehtud silikoonvormiga. Ka šokolaadist.

ja Valmis!!

Magusat Aastalõppu maiasmokad!